Wanneer heeft u neurorevalidatie nodig?

Wanneer heeft u neurorevalidatie nodig?

In geval van letsel, ernstig hoofdtrauma, een traumatische beroerte, ernstige hydrocefalie, neuropathieën of een hersenletsel als gevolg van andere ziekten of genetische aandoeningen, dan kan het zijn dat u neurorevalidatie bij fysiotherapie leiden nodig heeft.

De meeste mensen herstellen binnen de eerste paar weken van acuut hersenletsel of een beroerte, maar de revalidatie die nodig is voor herstel en neurorevalidatie is korter, lees hier meer. Herstel na een beroerte kan wel een jaar duren. Neurorevalidatie is afhankelijk van het soort letsel en de ontvangen behandeling. Revalidatie helpt mensen te herstellen van alle neurologische aandoeningen. Voor sommige aandoeningen is neurorevalidatie volledig noodzakelijk, terwijl voor andere aandoeningen neurorevalidatie geen echt effect heeft op de uitkomst van de ziekte.

Soms kan herstel plaatsvinden van neurorevalidatie, terwijl in sommige gevallen neurorevalidatie het herstel bij veel patiënten kan verbeteren. In sommige gevallen kan neurorevalidatie het herstel niet verbeteren. De meeste mensen herstellen binnen een paar maanden met behulp van neurorevalidatie. Er zijn echter ook mensen die een paar jaar neurorevalidatie nodig hebben om volledig te herstellen.

Wat zijn de voordelen van neurorevalidatie?

Na neurorevalidatie worden uw hersenen fysiek sterker. Het krijgt neurologische, neuromotorische, en cognitieve revalidatie, na een hersenletsel. Deze interventies verbeteren de hersenfunctie en versterken de gebieden van uw hersenen die beschadigd zijn door het trauma of het ongeval. Het verbetert ook de neurologische circuits die verloren zijn gegaan na hersenletsel.

Neurorevalidatie kan eens mens veel bieden

Neurorevalidatie verbetert de geestelijke gezondheid van mensen, door het aanbieden van lichamelijke oefeningen, behandelingen, neurorevalidatie en andere neurotherapie. Het resultaat van neurorevalidatie kan al binnen 24 uur na de behandeling worden gezien. Neurorevalidatie vermindert ook depressie, angst, stemmingsstoornissen, psychose, en verminderde functie in de hersenen.

Neurorevalidatie is volledig niet-invasief en de meeste neurorevalidatieprocedures vinden plaats in een neurorevalidatiecentrum, waar specialisten neurorevalidatieprocedures uitvoeren. De meeste neurorevalidatieprocedures omvatten medische training, neuropsychologische training en neurofysiologische training. Artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en maatschappelijk werkers helpen u bij het gehele revalidatie process. Aangezien de kennis over deze behandelingen gestaag groeit zal het bij vele mensen steeds minder vraagtekens oproepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *