Waarom meditatie goed voor je is en steeds populairder wordt

Waarom meditatie goed voor je is en steeds populairder wordt

Tijdens de pandemie hebben we allemaal veel vrije tijd gehad. Dit heeft ervoor gezorgd dat een hoop mensen wat meer naar zichzelf toegekeerd zijn en nieuwe hobby’s hebben gezocht wat resulteert in meer innerlijke rust. Sowieso is opgevallen dat de afgelopen jaren oefeningen zoals meditatie en een leefstijl in de spiritualiteit erg toegenomen is in het westen. We zien ook veel mensen die in het kantoorleven zitten die steeds meer zoeken naar een leven met minder stress. Laten we nog beter kijken naar meditatie

De voordelen van meditatie

We weten inmiddels dat meditaties erg gezond is. We hebben gezocht naar voordelen van meditatie en hierbij maakt het niet uit wat voor meditatie je uitoefent. Elke vorm van meditatie draagt bij aan een verbeterde gezondheid. Als we kijken naar de belangrijkste voordelen kunnen we dit op een rijtje zeten:

  • Angst en stress verminderen: uit diverse onderzoeken is gebleken dat meditatie angst in ons brein verminderd. Ons brein kan dus daadwerkelijk veranderen op de lange termijn door regelmatig te mediteren. Verder is het algemeen bekend dat meditatie ook bijdraagt aan het verminderen van stress.
  • Focus verbetering
  • Betere nachtrust

Verschillende vormen van meditatie

Er bestaan veel verschillende vormen van meditatie. Zo vraag je je misschien af ‘Wat is chakra’ en ben je enkel bekend met de meditatie waarbij ademhalingsoefeningen de focus zijn. Behalve chakra meditatie, zijn er nog een aantal andere meditaties die steeds populairder worden:

  • Mantra meditatie waarbij klanken of gebeden worden herhaalt;
  • Soorten yoga waarbij je verschillende poses aanneemt en hierbij rekening houdt met je ademhaling;
  • Korte en lange meditaties: korte meditatie van enkele minuten die je na het opstaan of voor het slapen kunt uitoefenen en langere meditaties die bijvoorbeeld in een groep tijdens de volle maan worden uitgeoefend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *