Tips tegen pijnlijke voeten

Tips tegen pijnlijke voeten

Een avondje stappen, een citytrip of een blessure. We hebben allemaal weleens last van pijnlijke voeten. Vaak hebben we hier last van nadat er veel inspanning is geweest de dag of dagen ervoor. Voor sommige mensen is dit helaas een blijvend probleem wat zorgt voor andere fysieke klachten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en zo snel mogelijk oplossen. We delen hieronder een aantal tips tegen pijnlijke voeten. Zo kun je blijven bewegen op de juiste manier en lig je niet ’s avonds in bed met erg pijnlijke voeten!

De basis tips

Er bestaan een hoop tips tegen pijnlijke voeten. We hebben even gekeken naar een aantal basis tips die vaak voor iedereen wel helpen en wanneer je niet ontzettend veel last hebt van je voeten. Het eerste is natuurlijk om altijd de juiste schoenen te dragen. Ga je hardlopen? Zorg er dan voor dat je de juiste hardloopschoenen hebt. Ga je op vakantie? Dan zul je veel lopen en ook dan is het goed om sneakers mee te nemen waar je lang en lekker op kunt lopen.

Een extra zool

Je kunt ook een extra zool kopen. Dit is vaak een verhoging in je schoen wat ervoor zorgt dat je nog steeds je favoriete sneakers kunt dragen, maar dat je hier geen pijnlijke voeten aan overhoudt aan het eind van de dag.

Contact opnemen met een voetexpert

Blijft de pijn aanhouden en wordt het met de tijd steeds erger? Of misschien blijft de pijn telkens weer terugkeren? Dan is het noodzaak om snel contact op te nemen met een voetexpert bij bijvoorbeeld podotherapie Rotterdam. De arts kan met jou meekijken naar het probleem en de juiste oplossing bieden. Je zult waarschijnlijk samen wat oefeningen uitvoeren en je zult huiswerk krijgen om thuis ook te blijven bewegen op de juiste manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *