Ouder worden en mobiel blijven

Ouder worden en mobiel blijven

Word je ouder dan kan dit met gebreken gaan, of er is iets gebeurd in je leven waardoor je er niet onderuit komt om een rolstoel te gebruiken. Hierbij is een geschikte rolstoel kopen van groot belang, koop je een exemplaar waarmee je zelf nog uit de voeten kunt of ben je geheel afhankelijk van iemand die je moet duwen? Of misschien ga je wel voor een elektrisch model, waarbij je onafhankelijk bent en zelf kunt bepalen wanneer je erop uit trekt. Het zijn allemaal keuzes die je moet maken bij de aanschaf van een rolstoel, bij rolstoelen.shop zijn er verschillende modellen.

Comfort van een rolstoel

Bij een rolstoel kopen is het comfort van groot belang, vaak zit je er meerdere uren in of je bent er compleet van afhankelijk. Een model om mee te nemen is in de meeste gevallen niet heel erg comfortabel uitgevoerd, voordeel is wel dat deze opvouwbaar is en je hem overal mee naartoe kunt nemen. Vaak is dit de transportrolstoel, om mee te nemen als je een dagje weg gaat. De modellen die je niet op kunt vouwen of mee kan nemen, zijn luxer uitgevoerd en heb je ook keus uit verschillende onderdelen die je zelf kunt kiezen.

Rolstoel kopen

Elektrisch model

Een elektrische rolstoel is ideaal wanneer je niet afhankelijk wil zijn van andere mensen om ergens naartoe te gaan, vaak betekent het wel dat je lichamelijke conditie zo is dat je eigenlijk niet anders kunt. Mensen met een elektrisch model zitten geregeld de hele dag in de rolstoel, het is ook niet vreemd dat je een goed comfort moet hebben. Bepaalde onderdelen als de zitting en de armleuningen kun je zelf kiezen, evenals de rugleuning. Let bij het kiezen van de zitting er goed op dat deze niet te smal of te breed is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *