Niet officieel een medicijn

Niet officieel een medicijn

Het kan vaker voorkomen dat er niet een officiële licentie wordt uitgegeven aan een medicijn. Dit wordt toch door veel mensen als geneesmiddel wordt gezien. Er zijn steeds meer voorbeelden van producten die worden gebruikt en waarvan de gebruikers zeggen dat deze genezende werkingen hebben. Dit kan echter niet worden ondersteund door bewijs. Colloïdaal zilver is een van de producten die niet langer kan genieten van deze licentie. Het wordt wel nog gebruikt door mensen. Ze gebruiken het voornamelijk voor uitwendig gebruik. Terwijl het vroeger voornamelijk inwendig werd gebruikt.

Colloïdaal zilver

Niet officieel medicijn maar helpt wel

Er zijn veel zogenaamde van oma recepten die wel blijken te werken voor sommige mensen maar natuurlijk niet voor iedereen. Het effect  is natuurlijk ook verschillend per persoon. Omdat hier geen wetenschappelijk bewijs voor is kan dit dus ook niet als een officieel medicijn worden gezien. Een geneesmiddel moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen. Je kunt bijvoorbeeld niet verwachten dat als iets goed werkt voor het behandelen of verzachten van een kwaaltje het ook gelijk een goed medicijn is. Daarom wordt er nog steeds verwacht dat er naar elk nieuw medicijn goed onderzoek wordt gedaan. Als de bijwerkingen te heftig of negatief zijn kan dit sterk worden afgeraden.

Genezen zonder medicijn

Wat vaak ook onderschat wordt is dat veel kwaaltjes in principe vanzelf over kunnen gaan. Soms heb je wel iets zoals antibiotica nodig om er wat van te maken. We kunnen er dan dus ook voor zorgen dat dit niet meer gebeurd kijkend naar de oplossingen. Om erachter te komen of mensen ook zonder medicijnen kunnen herstellen zorgen wij voor duidelijke afspraken met huisartsen. Er wordt altijd gekeken naar de ernst van de situatie en als deze te controleren valt dan is het niet nodig om hier direct een medicijn voor aan te bieden. Daarnaast is het nooit de bedoeling dat je voor elk wisje wasje direct wordt doorverwezen naar het ziekenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *