Het werk staat op de eerste plaats

Het werk staat op de eerste plaats

Komt het werk van je partner voor jouw gevoel altijd op de eerste plaats? Je partner is ambitieus en krijgt energie van zijn of haar werk. Die tomeloze ambitie vond je in het begin van jullie relatie misschien wel heel aantrekkelijk, maar wat als het werk altijd bovenaan staat? Waar sta jij dan? Soms lijkt het alsof je partner liever aan het werk is, dan dat hij tijd met jou doorbrengt. Je hebt al van alles geprobeerd om meer tijd met elkaar door te brengen. Een weekendje weg of een vaste avond van de week waarop jullie samen iets ondernemen. Dit heeft weinig effect en je blijft je partner verwijten dat hij teveel werkt. Als reactie hierop gaat je partner nog meer werken en zo belanden jullie in een negatieve spiraal. Als je relatieproblemen hebt, is het niet altijd eenvoudig om deze samen op te lossen. Vaak helpt het om hulp van buitenaf in te schakelen. Een relatietherapeut is in staat om te spiegelen en door te vragen. Is dat vele werken het echte probleem of speelt er meer?

Communicatie

Je hebt het gevoel dat het werk van je partner altijd op de eerste plaats komt. Dit maakt je verdrietig. Het is inmiddels groot discussiepunt geworden in jullie relatie. Jij wilt meer tijd samen doorbrengen en je partner vindt dat jullie dat heus wel doen. Jullie eindigen telkens in een discussie over wie er nu gelijk heeft. Jullie gaan in deze discussies voorbij aan het echte probleem en jouw echte gevoelens. Eigenlijk vraag jij je af of je partner jou wel belangrijk vindt. Die vraag komt nu helemaal niet aan de orde. Aan de andere kant voelt je partner zich opgejaagd. Hij voelt de druk van zijn werk en daar komt de druk van jou ook nog eens bij. Het is belangrijk dat jullie met elkaar bespreken wat jullie van elkaar verwachten. Is voor jou een kort moment van aandacht al voldoende om je gezien en gewaardeerd te voelen? Mis je een spontane knuffel of een koffiemomentje? Een lief appje overdag kan al een hele opsteker zijn. Soms zit het in kleine dingen en blijken jullie langs elkaar heen te praten. Communiceren is nog niet zo makkelijk. Communicatieproblemen zijn dan ook vaak de bron van relatieproblemen voor veel stellen.

Een relatietherapeut helpt de cirkel doorbreken

Je zit met elkaar in vaste patronen die je zelf niet meer herkent. Het is belangrijk om goed naar elkaar te luisteren en soms ook te horen wat de ander niet zegt. Dat is natuurlijk heel lastig, zeker als je emotioneel betrokken bent bij elkaar. Een relatietherapeut is hierin getraind en nodigt je tijdens de therapiesessies uit om te zeggen waar je echt mee zit. De therapeut vraagt door en zo komt de achtergrond van jullie problemen op tafel. Dat is niet altijd makkelijk. Het is een fase waar je doorheen moet, maar die jullie veel oplevert voor de toekomst. Maak kennis met de relatietherapeut in Eindhoven en ontdek wat de therapeut voor jullie kan betekenen. Wonen jullie niet in de buurt van Eindhoven? Ook op andere locaties in het land helpen verschillende relatietherapeuten jullie graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *