Een goede snurkbeugel: dé manier om van het snurken af te komen

Een goede snurkbeugel: dé manier om van het snurken af te komen

In een land als Nederland snurkt circa veertig procent van de vrouwen van veertig jaar en ouder met enige of zelfs met grote regelmaat. Bij mannen van boven de veertig ligt dit percentage zelfs op maar liefst zestig procent. Waardoor de ene persoon wel snurkt en de ander niet is niet in alle gevallen duidelijk aan te geven. Wel is bekend dat het consumeren van alcohol, het roken van sigaretten en met name overgewicht leiden tot een fors hogere kans op snurkproblemen.

Dit snurken zelf is het gevolg van een te krappe luchtopening rond de keel. Daardoor worden bij het inademen trillingen veroorzaakt. Deze trillingen komen vervolgens tot uiting in dat typerende snurkgeluid. Nu zijn er verschillende manieren om de luchtopening wijder te maken en dus het snurken te verminderen. De beste manier is volgens velen het gebruiken van een snurkbeugel tijdens de slaap. Deze beugel duwt namelijk de onderkaak iets naar voren, waardoor de tong minder ontspant en dus de luchtopening minder blokkeert.

snurkbeugel

Wordt de aanschaf van een nieuwe snurkbeugel vergoed?

Een nieuwe snurkbeugel van goede kwaliteit kost doorgaans tussen de driehonderd en de vijfhonderd euro. Nogal logisch dus, dat je graag wilt weten of je voor deze aanschaf een vergoeding krijgt van je zorgverzekeraar. Welnu, in de praktijk blijkt dat als je door een medische specialist neuroloog, een longarts of een KNO-arts bent gediagnosticeerd met obstructief slaapapneu (OSA), dat je er dan een grote kans op maakt dat jouw verzekeraar de kosten van de snurkbeugel volledig vergoedt, zelfs vanuit het basispakket. Heb je de genoemde diagnose niet, dan vergoedt je verzekeringsmaatschappij de beugel waarschijnlijk niet, al hangt het precieze beleid natuurlijk af van de verzekeraar in kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *