De uitvaart van een moslim

De uitvaart van een moslim

Veel van ons zijn westerse uitvaarten gewend maar de uitvaart van een moslim, ook wel islamiet genoemd, loopt heel erg anders dan dat. Binnen deze cultuur zijn er een hele hoop gebruiken en rituelen die worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de overleden persoon op de juiste manier kan terug keren naar hun God, Allah. Dit zorgt voor een bijzondere en ook een hele mooie uitvaart waarbij er op een hele mooie manier verdriet met elkaar wordt gedeeld. Wil je weten wat er allemaal gebeurd tijdens zo een uitvaart? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Op een bepaalde manier begraven

Omdat moslims geloven in een wederopstanding worden zij op een bepaalde manier begraven zodat de overleden persoon volgens hen gemakkelijk over kan gaan naar het eeuwige leven. Het is dan ook bijvoorbeeld heel erg belangrijk hiervoor dat een moslim na de dood zo snel mogelijk wordt begraven, daarom worden deze begrafenissen ook heel snel en hectisch georganiseerd. Vooral wanneer een moslim begraven wilt worden in een ander land, vaak het land waar zij geboren zijn, dan moet dit heel snel geregeld kunnen worden. Ook moet dan de hele familie voor een islamitische uitvaart dan naar het buitenland toe.

Het graf van een overledenen

Bij het islamitische geloof is het heel erg belangrijk dat de nabestaande het graf van de overledene met regelmaat bezoeken. Dit is dan ook gebruikelijk om te doen rond het vrijdaggebed of bijvoorbeeld tijdens feestdagen of binnen de heilige maand de Ramadan. Het is daarentegen geen plek om voor de overledenen te bidden, dit hoort dan thuis of in een moskee te gebeuren. Wel worden er vaak verschillende teksten uit de Koran voorgedragen bij een graf, dit wordt gedaan zodat de overleden persoon hierdoor goed kan rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *