De meest voorkomende voet-, en beenklachten

De meest voorkomende voet-, en beenklachten

Hoe ouder iemand wordt, hoe meer kwaaltjes het lichaam vaak gaat vertonen. Fysieke ongemakken kunnen het leven erg ongemakkelijk maken. Dit zijn vaak de momenten dat je, je realiseert hoe goed je het had toen je nog niet geblesseerd was. Even door de knieën, even bukken of zelfs lopen is niet iedereen weggelegd. In deze blog beschrijven we enkele van de meest voorkomende klachten aan het onderstel. Voor de oplossing van al uw problemen en ongemakken verwijs ik u naar het eind van deze blog!

Sportblessures

Sommige klachten komen vaker voor in de winter, herfst, zomer of lente. Dit zijn vaak klachten die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door droogte, kou of juist te veel vocht. Welk seizoen het ook is, het is van belang dat je jouw lichaam goed verzorgd. Door veel te sporten kun je er voor zorgen dat de spieren in jouw lichaam goed worden onderhouden. Helaas is sporten ook een manier waarop je juist geblesseerd kan raken. Een veel voorkomende sport blessure zijn afgescheurde, verrekte of ingescheurde spieren. Je bent zelf vast wel eens door je enkel gegaan wat je een dikke, blauwe enkel opleverde. Sinds de opkomst van kunstgras worden ook steeds vaker voetballers naar het ziekhuis gebracht vanwege een gescheurde knieband of een gebroken meniscus. Een goede warming-up en cooling down verkleint de kans op blessures enorm en zorgen dat je lichaam mobiel en rekbaar blijft.

Heeft u ook klachten?

Heeft u ook last van één of meerdere van de bovenstaande vervelende klachten uit deze blog? Wij raden het bezoek aan een fysiotherapeut of podotherapeut ten zeerste aan. Op zoek naar een goede podotherapeut? De podotherapeuten van Hallux Voetexperts bieden de hulp waar u naar op zoek bent en bevinden zich verspreid over het hele land. Bekijk de website voor één van de vele podotherapie praktijk locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *