De beste tips voor millennials om een betekenisvolle baan te vinden

De beste tips voor millennials om een betekenisvolle baan te vinden

Millennials zijn op zoek naar betekenisvol werk. In talloze onderzoeken is naar voren gekomen dat  millennials het belangrijk vinden om werk te doen dat een positieve invloed op de wereld heeft. Terwijl deze generatie vaak wordt verweten om gerechtigd en lui te zijn, zullen de meesten vol passie en toewijding aan de slag gaan op werkplekken die ze de kans bieden om te groeien en te werken aan projecten die gelijkstaan met hun normen en waarden. Om een baan te vinden die deze mogelijkheden weet te bieden, geven we je hier de meest baanbrekende tips. Lees dus snel verder!

Ga op zoek naar een mentor

Een mentor is een geweldige manier om de ervaring en lessen op te doen van iemand die succes heeft behaald in het werkveld waarin je geïnteresseerd bent. Voor het vinden van een mentor die je bijstaat uit welwillendheid, is het van belang om je interesses te verdiepen en je onderscheidingsvermogen te verhogen. Wees moedig en pro-actief, en zorg ervoor dat je jouw sociale vaardigheden koestert om een mentor aan te trekken.

Denk jij dat je wel wat hulp kan gebruiken bij het vinden van een betekenisvolle baan? Ga dan naar

carrierepoort voor meer informatie over coaches die je kunnen helpen bij je loopbaanontwikkeling.

Overweg een stage

Een stage is een uitstekende manier om de potentiële carrière te verkennen die jouw interesse opwerkt. Het biedt je niet alleen de mogelijkheid om meer kennis op te doen over het werkpakket, maar het is ook een goede kans om een voet tussen de deur te krijgen in jouw branche. Een geschikte stage vinden doe je door in je netwerk te spitten en vacatures voor stages op te zoeken via je universiteit of op websites zoals LinkedIn.

Doe online training

Tegenwoordig kunnen we met het internet gemakkelijk onszelf onderwijzen. Om je carrière een boost te geven, ga op zoek naar online cursussen die je kunnen helpen bij het ontplooien van vaardigheden die je graag extra aandacht wilt geven. Zolang je de kennis die je hier opdoet goed kunt onderbouwen, zal dit bovendien een waardevolle toevoeging zijn aan je CV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *