Blessures, hoe voorkom en verhelp je ze?

Blessures, hoe voorkom en verhelp je ze?

Een blessure is natuurlijk erg vervelend en kan iedereen overkomen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je aan het sporten bent of na een val. Een blessure kan daarnaast veel pijn doen en daarom is het belangrijk dat deze goed behandeld wordt. Maar hoe kun je een blessure nu precies verhelpen en nog belangrijker, hoe voorkom je ze? Wij vertellen het je graag in dit artikel. Lees dus snel verder!

Hoe voorkom je een blessure?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom is het goed om te benadrukken hoe je een blessure kunt voorkomen. Natuurlijk is dit niet in alle gevallen mogelijk, maar je kunt er wel rekening mee houden. Doe daarom voordat je gaat sporten altijd een warming-up. Hiermee maak je de spieren los en warm je ze vast op. Zo voorkom je dus dat een spier beschadigd tijdens het sporten, terwijl je lichaam nog niet opgewarmd is. Hetzelfde geldt voor een cooling down. Zo verklein je de kans op spierpijn en stijfheid. Maak daarnaast een trainingsschema waarbij je langzaam opbouwt. Zo kan je lichaam langzaam aan wennen aan de sport of aan de oefeningen. Ook door regelmatig te sporten en je niveau op peil te houden, voorkom je blessures.

Hoe behandel je een blessure?
Als je eenmaal een blessure hebt, is het fijn om deze zo snel mogelijk te behandelen. Dit betekent dat niet alleen het symptoom moet worden aangepakt, maar ook de oorzaak van de blessure. Daarom kun je altijd even langsgaan bij fysiotherapie Ypenburg. De fysiotherapeut kijkt naar de ernst van de zaak en wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Mocht er echt iets heftigs aan de hand zijn, kan de fysiotherapeut je ook doorverwijzen naar de huisarts. Verder is het goed om veel rust te nemen als je een blessure hebt en om de plek van de blessure niet te veel te overbelasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *