3 Tips voor het aanbieden van een condoleance

3 Tips voor het aanbieden van een condoleance

Hoewel er vanzelfsprekend niet één juiste manier is om je medeleven, steun en condoleances te uiten, zijn er paar nuttige tips om je te helpen zeggen wat je echt meent. Daarom geven we je in dit artikel enkele manieren mee om een condoleance op een bedachtzame en empathische wijze te doen.

Geef je condoleances tijdig

Voor het geven van je condoleances is het niet nodig om te wachten tot de begrafenis. Een bedachtzaam berichtje over de telefoon kan veel ondersteuning bieden aan de ander. Mocht je iemand troost willen bieden, dan is het beter om direct je condoleances te geven. Onthoud dat je je condoleances op een meer betekenisvolle en persoonlijke manier kan uiten door rechtstreeks contact met hen op te nemen.

Het schrijven van een bedachtzame condoleance kaart

Een condoleance kaart heeft als doel om aan te geven dat je er voor de ander bent die recentelijk een dierbare heeft verloren. Dit geeft steun en het gevoel van blijk van de ander. Het is goed om de overvloed van emoties die zij voelen met betrekking tot het verlies, te bevestigen en te erkennen. Dit kun je doen door een overleden persoon bij naam te noemen en hen te laten weten hoe de dood van een naaste ook jou raakt. Met woorden kun je solidariteit en troost aantonen. Zoiets als: “Niemand kan voelen wat je op dit moment voelt, maar weet dat anderen soortgelijke emoties hebben ervaren. Dit moment doet pijn en je moet weten dat het goed is om te rouwen.”

Verstuur bloemen

Een klassieke en tijdloze manier om je medeleven te betuigen is door rouwbloemen te versturen. Bloemen zijn een uitstekende manier om het gevoel van steun mee te geven en het huis van de naasten te vullen met hoop, medeleven en liefde. We hopen dat deze tips verlichting zorgen bij het rouwproces van jouw naasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *